Tijdens Gluren bij de Buren geniet je van vrijdag 22 mei tot en met zondag 31 mei van optredens in de intieme sfeer van een huiskamer. Gluren bij de Buren is een initiatief van de cultuurdiensten van Arendonk, Balen, Geel, Laakdal, Mol en Retie. Artiesten uit deze regio spelen in een huiskamer in één van hun buurgemeentes. Wil je één of meerdere optredens bijwonen? Schrijf in via het e-formulier op www.gemeentemol.be.

Gluren bij de Buren ontstond in 2004 toen de gemeentes Mol, Balen en Meerhout de handen in elkaar sloegen tijdens de Week van de Amateurkunsten. In de drie deelnemende gemeentes werd toen een gezamenlijke tentoonstelling opgezet. Kunstenaars kregen de gelegenheid om hun werken te exposeren in één van hun buurgemeentes. Het publiek kon zo dus gaan gluren bij en naar de buren.

Nieuw jasje
Vanaf dit jaar zit Gluren bij de Buren in een nieuw jasje. We trekken volop de kaart van de huiskamerconcerten. De uitwisseling tussen de gemeentes blijft wel centraal staan tijdens dit festival. Zo willen we de deelnemende artiesten een podium bieden buiten hun vertrouwde gemeentegrenzen en moedigen we het publiek aan om kennis te maken met het talent uit hun buurgemeentes.

Optredens in onze gemeente
> NAFT unleaded
De rock-coverband NAFT, uit Laakdal, gaat akoestisch in een lichtere versie: NAFT unleaded. Covers worden door akoestische gitaren en percussie anders gebracht dan je kent. Het programma bestaat uit leuke herwerkingen van oude en nieuwe rocknummers, grappige meezingers en ook enkele luisterliedjes.
Zaterdag 23 mei om 19 uur

> Elle Phant
Elle Phant is een zeskoppige band uit Retie, eensgezind zowel in samenstelling als in muzieksmaak ... Verwacht je aan een eigenzinnige sound, een cross-over van diverse stijlen: van guitar-based rock tot (elektro)-indie. De set bestaat vooral uit covers, maar stilaan vinden ook een paar eigen nummers de weg naar het publiek.
Zaterdag 23 mei om 21 uur

> Cas
De Geelse Singer-songwriter Cas Vandecruys deed Vlaanderen smelten met zijn versie van Jolene in de The Voice van Vlaanderen. Je mag je verwachten aan covers van hedendaagse muziek, gebracht met piano en zang. Zijn diepe stem zal zonder twijfel indruk maken.
Maandag 25 mei om 19.30 uur

> Frederik Meesters
Frederik Meesters brengt zelf geschreven nummers in de stijl van Nick Cave, Tom Waits en Leonard Cohen. De Gelenaar brengt nu eens poëtische, dan weer komische teksten in unieke arrangementen. Frederik brengt zijn nummers op akoestische gitaar. Ze gaan over de vele reizen die hij ondernomen heeft, gedachten over het leven, absurde ideeën, ... Tussenin vertelt hij over zijn muzen.
Zaterdag 30 mei om 20.30 uur

> Daan Swinnen
Daan Swinnen maakt deel uit van The Jonah Complex. Deze beloftevolle Geelse groep bracht pas zijn debuutalbum 'Mirror Image' uit. Daan brengt een mix van evidente en minder evidente covers, in een singer-songwriterjasje. Verwacht je aan akoestische versies uit diverse genres. Daan en de Molse huiskamer waarin hij te gast is besloten samen om de opbrengst van de avond naar Make-A-Wish te schenken.
Zondag 31 mei om 20 uur

> Collage
Collage is het leerkrachtenkoor van de muziekacademie van Geel. Met dit collectief brengen ze liederen die 'easy listening' zijn. Geen zware klassieke muziek, wel een speels repertoire waar voor elk wat wils in zit. Collage is de creatieve uitlaatklep van deze leerkrachten: vrolijk en kwalitatief!
Zondag 31 mei om 19.30 uur

Optredens Molse artiesten in buurgemeentes
> Accordeonensemble Decolores: donderdag 28 mei om 19.30 uur in Geel en zaterdag 30 mei om 19.30 uur in Arendonk
> dAnsbeeLd: donderdag 28, vrijdag 29 en zaterdag 30 mei om 19 uur in Geel
> Freemouse Duo: zaterdag 23 mei om 14 uur in Retie en zondag 31 mei om 14.30 uur in Arendonk
> MuzeMan: zondag 24 mei om 14 uur in Arendonk
> Opgeweckt: zondag 24 mei om 15 uur in Geel
> Saxofinario: zondag 24 mei om 18.30 uur in Balen
> Yuli Lavrenov: zondag 31 mei om 13 uur in Geel

Voor de optredens in onze buurgemeentes kan je inschrijven bij de cultuurdienst van de gemeente waar het optreden plaatsvindt.